What to do? kan ikke komme ind på medicin

, , ,

Hejsa
Jeg har de sidste 3 år søgt ind på medicin, og det har altid været min drøm at læse medicin.
Jeg har søgt ind alle steder og jeg arbejdede frivilligt på Køge Sygehus på akut-afdelingen, men jeg fik af vide af AAU , at det ikke talte, da jeg skulle hjælpe folk i seng og i bad osv. og det er også helt fair. Det gjorde bare, at jeg lidt mistede motivationen for at komme ind på AAU, derfor er jeg i år gået all in på Unitest og KU’s kvote 2 prøve.
Jeg har nu fået afslag på KU’s prøve og kan se at jeg kun har forbedret mig med et point siden sidste år, til trods for at jeg har brugt flere timer hver dag siden december, på øge min læse hastighed, samt forbedre mig på de andre kategorier.
Jeg har et snit på 9,1 og jeg går nu og overvejer at hæve mit fagsnit. Jeg synes bare det virker svært at hæve det, fordi jeg ligger sådan lidt middel i det hele.
Mine karakterer er:
Dansk: 10/10
Engelsk: 10/7
Matematik: 7/7
Kemi: 10/10
Fysik: 10
Biologi 12/10

Jeg havde svært ved bare at få 7/7 i matematik, så tror ikke jeg kan hæve det, så derfor overvejer jeg at forsøge med de andre fag, men synes føler bare at selvom at jeg så hæver de fag, så skal jeg stadig forbedre mig på de prøver og chancen for at jeg kan hæve snittet nok er også lille, når nu mat trækker så meget ned…

Jeg vil gøre alt for at komme ind! :sweat_smile:
Så mit spørgsmål er. Mon jeg kan finde en person, som kan hjælpe mig med at forbedre mig på de prøver? selvfølgelig mod betaling!
Jeg føler bare ikke at jeg kan få tempoet høj nok op i dansk og engelsk læsning ift. KU også tror jeg også at jeg vil kunne forbedre mig på matematik-delen.
Har ikke fået svar fra SDU og AU, men den synes jeg generelt bare at unitesten er svær.

Jeg har i år og sidste år brugt Aspiri og mcat-bøgerne, men det har slet ikke hjulpet.

Hvad skal jeg gøre? Skal jeg forsøge at læse de fag op og bare forsøge en gang til med kvote 2 prøverne?
Eller er det ligemeget med at læse fagene op ift. karakterene?

Er virkelig desperat og vil bare så gerne starte med at studere, er ved at være træt af at holde sabbatår…

Håber I har nogle ideer, sætter pris på alle in-put :smiley:

SDU optager 50% gennem kvote 2, så hvis det er den vej du vil ind, så vil jeg gå all in på den i stedet for KU der kun tager 10%.

Fagsnittet er vidst ikke afgørende på SDU, da du skal til en anden test, hvis du kommer gennem unitesten.

Har du søgt kvote 2 på Medicin Køge? Det virker som om at det kun er de lidt mere motiverede som dig selv der har søgt der, da antal kvote 2 point der skulle til for at gå til interview “kun” er 35 i modsætning til de 40 i københavn. Plus de tager 50% kvote 2’ere i modsætning til de 10% i kbh.

Jeg har både forberedt mig på SDU og KU i både Køge og København. Jeg synes bare generelt at uni-testen er utrolig svær at forberede sig på, fordi opgaverne er så specielle som de er.
Men må forsøge igen til næste år, har virkelig forsøgt at finde en anden uddannelse, hvor jeg har en ligeså stærk interesse, men kan simpelhen ikke finde nogen :sweat_smile:

Jaa har faktisk medicin Køge som første prioritet, da jeg bor 15 min Køge og i forvejen arbejder på Køge Sygehus og var 2 point fra, så er bare så mega over det!
Følte det var meant to be hahahah, men jeg må vist bare forsøge igen næste år, men tusind tak for input! :smiley:

1 Synes om

Hej

Jeg tror at du skal satse på SDU, netop som andre skriver, flest optages igennem kvote 2 der.
Der kigger de som sådan heller ikke på fagsnit.

Jeg brugte nedenstående link i sin tid. Andre har vist også haft held med at øve de spørgsmål heri.

https://www.vcaa.vic.edu.au/assessment/vce-assessment/general-achievement-test/pastGAT/Pages/index.aspx

Jeg forsøgte selv tre gange men tredje gang ville også blive mit sidste forsøg. Find en plan B. Medicin er ikke alt. :smile:

Hej

Du er meget motiveret. Jeg vil mene hvis du har mod på at tage BA i udlandet og søge ka i dk. Det er mugligt, dog kræver det erfaring og rigtig højt snit på udenlands BA. Der bliver hvert år optaget i Aarhus og sdu. Går på årgang med nogen fra Warszawa medical uni, Gdansk medical uni, Riga, Rumænien men fælles for dem alle meget højt snit og nogen form for erfaring på sygehuset eller lign.

Held og Lykke