Worklife balance - nyt koncept- relevant for læger

http://www.cbaf.dk/?pageid=192

For de der måtte være interesserede.
Ubalance mellem arbejde, familie og fritid er et kæmpe problem.
Det koster samfundet 10 mia. hvert år, er en af de primære årsager til stress, sygefravær osv.
Da læger endnu stort set ikke har adgang til deltidsansættelser eller i øvrigt nogen egentlig indflydelse på deres arbejdsliv eller tilrettelæggelsen af dette forekommer det mig at være relevant.

Dette er ikke en nyhed, men debat

Det var nu mig der havde flyttet den til nyhed!!

http://abcnews.go.com/GMA/AmericanFamil … 502&page=1

Læs her om et rigtigt hot emne aktuelt - især i USA, hvor tilsyneladende flere og flere intelligente og højtuddannede kvinder kvitter karrieren og det gode job for at gå hjemme og bage småkager, når de får børn.

Det har udløst en ophedet og følelsespræget debat, som kaldes:“The mommy wars”.
Kvinder diskuterer heftigt om en udearbejdende mor kan være en god nok mor og omvendt om ikke den hjemmeløbende mor sætter sig på sine børn og hindrer dem i at blive selvstændige og er et dårligt eksempel ved ikke at være rollemodel m.h.t. at skabe sig en identitet på arbejdsmarkedet.

Jeg mener selv, at det er vigtigt at forældre får mulighed for en faglig udvikling og tilknytning til arbejdsmarkedet/karrieremuligheder uden at de skal gå rundt og føle, at det er på grov bekostning af børnetid og familieliv.
Det er trist at kvinderne - som sædvanlig??? - går til angreb på hinanden og forsøger gensidigt at give hinanden skyldfølelse som hhv. fraværende/overbeskyttende mor - i stedet for at se på de urimelige forhold som forældre ganske ofte bliver budt på arbejdsmarkedet og stå sammen i fælles front.
Det problem - at forene arbejde og privatliv - på en god måde - få den rette balance der giver et helstøbt liv - gøres på den måde til en personlig problemstilling i stedet for det, det burde være: en fælles, offentlig, politisk problemstilling - da mit bud er, at næsten ingen forældre slipper for at stå med problemet før eller siden…

http://www.arbejdsmiljoeportalen.dk/sw44940.asp

Unge mellem 20-29 er i følge denne artikel så dårlige til at skabe balance mellem arbejde og privatliv, at eksperter frygter for tidlig nedslidning.
Læs mere her…

http://premium.netdoktor.com/dk/portal/ … M=9&Y=2006

Børn kan være en klog “investering” af mange årsager - de er grundlæggende bare dejlige - men noget tyder på, at det at have børn kan beskytte imod stress…selv om det måske umiddelbart kan lyde selvmodsigende. Men måske er det ikke altid godt at have ubegrænset tid til at arbejde “døgnet rundt” eller det, der ligner?

Lang men voldsomt interessant artikel fra JP om danskernes arbejdsliv.
Tilsyneladende er vi det folkefærd, som arbejder mest i verden! - sammenlagt…hvordan man regner det ud, ved jeg ikke, men det må være fordi begge køn ofte arbejder fuldtids - hvilket ikke er så normalt i store dele af resten af verden…???

Symbolpushere og CV-jægere på jagt efter lykken.

AF JETTE MEIER CARLSEN
Arbejde ikke længere noget vi har, det er noget vi gør - hele tiden. Livet er blevet et projekt, der drejer sig om selvrealisering og prestige, og det foregår i et tempo, der giver travlhed hos stress-konsulenterne.

[color=red]SLETTTE AF FROLD se nedenfor[/color]

  1. det er ikke lovligt at poste hele artikler men ikke har tilladelse til
  2. det er dårlig skik at poste andres email adresse

Lav henvisninger i stedet…

Hej Frold!
O.k!

Tak for korrektionen!
Dog kunne jeg godt tænke mig en lidt mindre kontant måde at få sit
indlæg slettet på.
Har du tænkt på at lave et regelsæt for dette site?
Bare for at minimere irritationsmomenterne fra undertegnedes og evt. andres side.
Måske er det uoverskueligt, men det ville føles mere trygt at vide bare lidt om hvad der forventes af en bruger.

http://www.jp.dk/karriere/artikel:aid=3985280/

Og her kommer så et link til artiklen.
Frold - jeg kan ikke slette email-adressen, da den simpelthen er en del af den samlede artikel, som journalisten har lagt ud på nettet.

http://www.jp.dk/karriere/artikel:aid=3985280/

Skal karrieren absolut forløbe mellem 28 og 38 år?
Netop de år, hvor især kvinder, der gerne vil have børn som oftest er allermest sårbare…
Det har journalist Jette Meier Carlsen et bud på.
Man kan også læse hendes nye bog om karriereliv.
Hun har selv gjort karriere på deltid siden første barn var 1 år, men kræver alligevel et spændende arbejdsliv, hvor de udfordrende og udviklende jobs stadig lander på hendes bord…