Yngre læge i Australien

Hej! Jeg flytter til Sydney, Australien okt 2006 og forsøger at finde job som yngre læge. Det er desværre ikke lægemangel-område, så jeg vil gerne høre om der er nogen der har gode råd og erfaringer med hvordan man får arbejde som non-specialist down under? Nogen der ved noget om speciallæge uddannelsen i Australien? ( afslutter netop min intro i dermatologi)
VH Malene

Hej
Det er vist min drøm du er ved at realisere!!! :0) Jeg søgte på et tidspunkt på nettet og fandt en del - men skrev desværre ikke adresser ned da der er laaang tid til jeg selv er færdig! Men prøv sider tilknyttet Sydney University - der var ihvertfald links til deres opholdsmuligheder, postgraduate uddannelsesforløb mm (selvfølgelig lægeorienteret!)
Men jeg er lidt nysgerrig at høre hvordan det er lykkedes dig at få arbejdstilladdelse derned til?? Jeg har ladet mig høre at det skulle være næsten umuligt nemli!!
Held og lykke med det hele!

Hej - tak for tippet, synes lidt uoverskueligt med deres system, men det bliver nok nemmere når jeg er dernede.
Min mand har job i 2,5 år i Sydney og jeg kunne søge midlertidig visum sammen med ham (ca 3-5 år). Skemaer på nettet, og papirer sendes til Australske ambassade i Berlin (den nærmeste)
Kræver fuld helbreds us, Rtg T, blodprøver (HIV, HBV), findes liste over godkendte danske praktiserende læger.
Man skal også godkendes af den regionale sundhedsstyrelse, håber ikke det bliver for svært at opnå.
Vejen frem er nok at få et job, arbejdsgiveren skal så erklære at de vil ansætte dig og så får man arbejdstilladelse.
Ellers tror jeg det nemmeste ville være at forske og så med udstationering i Australien (f.eks Ph D samarbejde-den meget vigtige dansk-australsk akse!!:wink:
Hvis man er i uddannelses forløb kan man komme på focuseret ophold (optræning i specifikke procedurer o.l).
Under studiet undesøgte jeg muligheder for klinikophold i Australien, da en medstuderende havde været ude med De Flyvende Læge i bushen- sejt! Jeg endte dog i Sydafrika i klinik.
Mere info på hjemmesiden DoctorConnect

Hej Malene25.

Det kunne være rigtig interessant at høre lidt om de erfaringer, der indtil nu er blevet gjort i Australien. :slight_smile: