Hjælp! Jeg forstår det ikke!

ok

Hejsa
Det eneste jeg har kunnet finde omkring adgangskrav er nedenstående:

Kort og godt fordi man ikke arbejder med mennesker fra dag 1. Du har 3 års hårdt teoretisk studie foran dig inden du så meget kommer i nærheden af at have med mennesker at gøre … i hvert fald på SDU. Man kan ikke komme igennem studiet kun med “andre kvalifikationer”. Det er nødvendigt at man kan finde ud af at studere, og det er karaktergennemsnittet vel til dels udtryk for.

Jeg synes ikke det virker som om du har sat dig særlig meget ind i hvad det vil sige at læse medicin. Det virker lidt som om du har en eller anden lettere urealistisk forestilling om hvad det vil sige at være læge.
Du skriver at du kan meget i forhold til de medicinstuderende du omgås. Hvad er det du kan? Er det at lægge venflon? Give hjertemassage? Eller? For det kan de fleste altså lære. Har du ligeså stor en biomedicinsk viden som de medicinstuderende, så cadeau til dig. Men jeg har bare på fornemmelsen at det ikke er hvad du mener. Jeg har selv anden sundhedsfaglig relevant uddannelse inden jeg påbegyndte medicinstudiet og det hjalp da en smule, men det gjorde altså ikke at medicinstudiet var en legende let udfordring.

Først, tak for hjælpen. Ja jeg er godt klar over at man skal have minimum 6/8 i de fem fag, før man kan søge ind i århus og KU, men SDU kræver at man har et gns på minimum 6/8 fra gym af, før man kan blive optaget til deres multiple choice test og interview. Jeg undersøgte det meget i går nat, så det er hvad jeg er kommet frem til. Hvis jeg er gal på den, må i meget gerne rette mig.

“Jeg synes ikke det virker som om du har sat dig særlig meget ind i hvad det vil sige at læse medicin. Det virker lidt som om du har en eller anden lettere urealistisk forestilling om hvad det vil sige at være læge.
Du skriver at du kan meget i forhold til de medicinstuderende du omgås. Hvad er det du kan? Er det at lægge venflon? Give hjertemassage? Eller? For det kan de fleste altså lære. Har du ligeså stor en biomedicinsk viden som de medicinstuderende, så cadeau til dig. Men jeg har bare på fornemmelsen at det ikke er hvad du mener. Jeg har selv anden sundhedsfaglig relevant uddannelse inden jeg påbegyndte medicinstudiet og det hjalp da en smule, men det gjorde altså ikke at medicinstudiet var en legende let udfordring.”

Dernæst, jeg kan se at du har taget det meget personligt, at jeg har skrevet at jeg har opdaget at jeg tit kan en hel del mere end de medicinstuderende jeg omgås med!
Ja, det er da også sandt, det har jeg oplevet og oplever meget ofte stadig.
Det er meget det praksise, men også det teoretiske!
Jeg ved ikke om det er min stor interesse, der har sørget for at jeg har læst en hel del medicinstof, af mig selv, og hermed også dannet mig stor teoretisk viden, plus det at jeg tager en sundhedsfaglig udd, og de fleste af mine bøger er magen til dem i bruger på medicinstudiet.
Ja, så kan jeg jo al det praksise, som de medicin studerende desværre først lærer i slutningen af deres udd!
Derudover er jeg godt klar over at gns viser lidt om hvor meget man kan bruge sin hjerne, men hvis man har været uheldig ligesom mig og ikke kunne præstere det man kan pga sælige forhold, ja så er det jeg føler at jeg har ret til at klage over det gns!
Så jeg klager faktisk over min egen situation, hvis du bare kunne føle lidt med i det jeg skrev.
Desuden skriver du at man BARE kan lære at ligge venflon m.m. Ja, man kan også BARE lærer bøger uden ad du!
Til sidst, men ikke mindst, jeg har som jeg tidligere har skrevet, ville læse medicin, siden jeg kan huske, derfor har jeg undersøgt uddannelsen, hver evig eneste dag! Plus min omkreds er fyldt med læger og studmed.!
Så jeg er godt klar over at medicin udd ikke er en leg eller noget i den forstand, men jeg tager det ikke så personligt det du skriver til mig, for jeg kan se, at det jeg har skrevet har rørt dig meget.

“Jeg var virkelig glad og lykkelig for endelig at kunne tage mig sammen til det, også fordi jeg bl.a kan se, hvor meget jeg faktisk kan, iforhold til de medicinstuderende som jeg tit omgås med på arb og klinikophold og som jeg møder til de forskellige kurser.” :smiley:

Jeg kan ikke se noget problem i TrineSønder´s besvarelse - idet hun har ret! Sådan som jeg ser det, så har du en meget romantisk idé om hvad lægestudiet egentlig går ud på, giv mig ret (ikke mindst hvad det vil sige at være læge). Hvis du tror, at det hele er sukkersødt og sammenligner studiet med radiografuddannelsen, så bliver du slemt skuffet - det at læse til læge er ikke målrettet efter at få dig ud som den søde landsbylæge i sidste ende hvor du part-time også lige passer på svigerfars ko! Det handler om stærk faglig (basis)viden, at kunne bygge videre på denne viden på anden del, at kunne læse en videnskabelig artikel, at producere viden, at formidle viden etc… se, dét er OGSÅ at være læge idag…menneskekontakt er der meget af, men ikke kun som du ser på tingene - det hele er ikke patientcentreret!

Selvfølgelig kan der være årsager til, at man ikke lige har fået det nødvendige gennemsnit på gymnasiet - men dette giver dig bestemt ikke lov til at undervurdere end mediciner du tilfældigt har mødt på gangen som radiograf - tro mig; du kan ikke komme i NÆRHEDEN af den studiemæssige arbejdsbyrde der er på medicinstudiet på de tre universiteter - så lad os nu lade dette ligge, ikke?

For at vænne tilbage igen - hvis du virkelig vil det, så kan du sagtens (selvfølgelig skal du rette op på dine karakterer, som du jo så er i gang med). Når dette er overstået, så skriver du en velformuleret, VELARGUMENTERET motiveret ansøgning og sender den ind. Lige en lille note… jeg tror ikke du vil have de gode kort på hånden ved at skrive at du “gerne vil være noget for syge mennesker”, at “du er vild med menneskekontakt”…at “du under radiografudd. har opdaget, at du kan mere end en medicinstud. både praktisk og teoretisk”…så lad være med at skrive sådanne ting. Koncentrer dig i stedet for om hvorfor du gerne vil være læge, hvad der motiverer dig (forskning, bestemt speciale??), HVORDAN DU BLIVER EN GOD STUDERENDE og IKKE en god læge - for en god læge, det skal de nok sørge for at du bliver… det vigtigste er, hvad DU kan tilbyde et universitet som studerende…

Vær åben og ærlig - da jeg var til optagelsessamtale i sin tid sagde jeg direkte hvad jeg godt kunne tænke mig at specialisere mig indenfor, for netop dét har altid været MIN drøm. Og det var de yderst glad for at høre…pak janteloven væk! Ens drømme og motivationselementer er dét der skaber resultater i sidste ende…

Hvis du bliver kaldt ind til samtale skal du igennem en test - dengang jeg søgte var det igennem én samtale man blev vurderet på. Nu er der vidst 5-8 samtale-stande med forskellige prøver man skal igennem. Måske en anden medstuderende kan hjælpe på punkt?

Så lad venligst være med at kaste mudder på medicinstuderende angående faglig viden osv. Kan du huske hvornår du sidst sad og læste hele natten op til eksamen? Det kan JEG.

Held og lykke - op med humøret.

Jeg forstår jer virkelig ikke!
Hvorfor er det lige at i har valgt at misforstår det jeg har skrevet, og kun ligger vægt på den enkelte sætning der! Mit formål med at skrive den sætning var, at bevise at jeg havde fået mod og selvtillid til at søge ind på medicin, og det at jeg havde omgås med nogle medicinstuderende, som jeg ikke følte var wauuw kloge, var et af elementerne der spillede ind på det at jeg fik selvtillid og mod og håb om at gøre min drøm til virkelighed.

Denne sætning er slet ikke for at kaste mudder på medicin studerende! Som i kan høre, ønsker jeg selv at være medicin studerende, så hvorfor kaste mudder på mig selv et eller andet sted!

Jeg beklager, at det har medført til misforståelser!
Men det er slet ikke min mening at undervurdere nogle, uanset om de er medicin eller automekaniker studerende, vi er alle mennesker og på ligefod i mine øjne!

Jeg skrev dette indlæg, for at få gode råd og støtte om at gøre min drøm til virkelighed, som jeg endelig har fået mod til.
Men det eneste jeg har fået tilbage indtil videre er kritik, som slet ikke passer til mit formål med indlægget!

Desuden, det her indlæg var til jer og er ikke en del af min motiveret ansøgning overhovedet, så jeg kunne ikke drømme om at skrive sådan min motiveret ansøgning! Så bare rolig!

Jeg ønsker heller ikke at i undervurdere mig, på denne måde!

Men elllers tak for dine råd om, hvad jeg kan have med i min motiveret ansøgning.

Derudover, til alle dem der har tænkt sig at skrive tilbage til mig og dette indlæg, please, ikke skrive, hvis det skal være noget i denne retning.

Jeg vil skrive med mennesker, der kan finde ud af at se det positive i et indlæg og formålet med det,og ikke med dem som kun fanger en enkelt sætning ud af 100, og misforstår den og kommer med en masse kritik som sårer mig, når det slet ikke var mit hensigt!

Tak på forhånd!

Nu ved jeg ikke hvor dårlige karaktere du snakker om fra gym. eller hvilke forhold der har påvirket din indsats, men hvis du har mulighed for at bevise det (udtalelse fra skole og dokumentation) kunne du evt. søge dispensation.

Har selv i år søgt om dispensation pga. af højt fravær der har påvirket at mine karaktere ikke er helt så gode som ellers. Denne fik jeg “godkendt” eller i hvert fald så godt som, for det blev for mig ikke nødvendigt da mit snit - lidt overraskende - endte med at være højt nok.

Så hvis jeg var dig ville jeg undersøge mine muligheder her, men også kontakte det/de steder du vil søge optagelse og hører ad hvad der bliver lagt vægt på ved kvote 2 - for selvfølgelig er der muligheder, men det er ikke sikkert at de vægter det man umiddelbart tror højt.

En helt anden ting jeg kom til at tænke på da jeg læste dit indlæg var: hvor langt du er på den anden udd. for er det ikke noget med en regel der siger at man ikke på have afsluttet en anden udd. uden at man så kommer sidst i køen til pladser (hvilket i praksis vil sige at man kun kommer ind hvis der er frit optag (ledige pladser))?

Hej 14203!

Endelig en der gad at svare på det, jeg mangler svar på… Tak!

Hvad mener du med dispensation?
Hmm… hvordan får jeg mit gym til at skrive noget om min tilstand?
Altså, min studievejleder kendte godt min tilstand. Men hvordan får jeg hende til at skrive det ned, og hvad kan jeg bruge det til?
umiddelbart lyder det umuligt for mig, at medicin studiet vil tage hensyn til det?

jeg snakkede med KU forleden, og de fortalte mig tvært imod at man havde større cahnce, eller at det var et ekstra plus, at man havde en anden uddannelse, eller er igang med at tage en anden uddannelse, når man søger ind på kvote 2?

Men hvor har du læst det henne med at jeg kun kan komme ind, hvis der er ledige pladser, hvis jeg har en anden uddannelse?

Tak for dine råd.

Jeg kom ind på SDU via kvote 2, imens jeg læste til fysioterapeut, så det med kvote 2 holder ikke vand.

Held og lykke med at slippe igennem nåleøjet.

Hej Andreas!

Ja, jeg tænkte nok at det ikke skulle være en ulempe at læse en anden uddannelse, mens man søger ind, tværtimod en fordel.

Men SKAL man ikke have et gns på minimum 6 (ny skala) for overhovedet at komme i betragtning på SDU?
Er det ikke alle dem med et gns på minimum 6 og derop efter fra gym, som man indkalder til testen på SDU?

For jeg har et snit under 6 (ny skala), så er SDU vel udelukket for mig?:frowning:

Derfor jeg er så ked af at de igen kræver et bestemt snit for at kunne søge ind, trods det er kvote 2:(

Det med en anden udd. gælder nok kun kvote 1 så ( http://studier.ku.dk/optagelse/dispensation/kandidat/ )

Altså hvis du kan bevise at du har klaret dig dårligere end forventet kan du søge om dispensation ( http://studier.ku.dk/optagelse/dispensa … edvanlige/ ). Da jeg selv har en kronisk sygdom der til tider har gjort at jeg har haft en del fravær (især i 3.g) har mine eksamener (og årskaraktere) ikke været helt som forventet og derfor fik jeg min studievejleder til at skrive et brev hvori der stod at jeg havde haft meget fravær og at det kunne have påvirket min karakter, samtidig fik jeg min læge til at skrive at jeg var syg og hvordan det kunne påvirke mine karaktere.
Det er egentlig ret smart, for jeg ER dygtig og det var ikke afspejlet i mine karaktere som forventet og det er universiteterne også opmærksomme på kan ske, for selvfølgelig kan det ske at nogle bare er uheldige og ikke kan gøre for at der sker nogle uforudsigelige ting som påvirker dem - det gør dem jo ikke dummere!
Kan selvfølgelig ikke sige noget om hvor meget de stadig vægter karaktere, men jeg fik at vide at de accepterede mine karaktere men jeg skulle indsende mit eksamensbevis (havde søgt dispensation i marts, men fik først eksamensbevis i juni).

Det er “kandidatreglen” i snakker om. Man kan ikke optages på en ny videregående uddannelse hvis man allerede har en kandidat grad.
En bachelor grad mm. gør ingen forskel -udover at den kan tælle med i kvote 2.

Derudover er der reglen om at man maks må have 1 afbrudt videregående uddannelse bag sig, -hvis man har 2 eller flere skal man søge dispensation for overhovedet at kunne søge om optagelse.

Begge dele jvf. den centrale studievejledning ved KU. -Jeg har selv en pædagoguddannelse i baglommen og det ville bare have givet mig point i kvote 2 hvis det havde været nødvendigt at vurdere min ansøgning der.

Denne slags spørgsmål ender altid med at folk gætter / fortæller hvad de måske eventuelt har hørt igennem en ven. Hvis du er usikker på SDUs procedure, så tag kontakt til deres studievejleder. De hjælper gerne og kun derigennem får du svar, som med sikkerhed er korrekte. Bedre råd får du ikke. Held og lykke

Jeg har skimtet de ovenstående indlæg igennem, og jeg synes bare det er mega fedt at selvom du er igang med noget andet, stadig tør at arbejde på at leve din drøm ud:) Mange mennesker er nok i virkeligheden tilbøjelige til at tilpasse sig for meget, enten fordi det er lettere eller simpelthen bare mere trygt - det er du tilsyneladende ikke:)

Jeg havde også mine spekulationer over om jeg skulle søge ind på medicin i Århus i år pga. lange afstande fra familie og kæreste osv. Det væsentligste var, at jeg simpelthen ikke ville lade mig selv sidde som 55årig uden at have levet min drøm ud. Jeg synes det er sejt at du tager skeen i den rigtige hånd og virkeligt vil give det en chance - rigtig meget held og lykke herfra:)

/Christian

Tak Christian!

Det hjælper meget på det at blive støttet af andre, som kan se viljen i en!
Og som du siger, vil jeg heller ikke leve med dårlig samvittighed resten af livet, men gøre min drøm til virkelighed, eller i det mindste kæmpe for det!

Du er kommet ind på AU kan jeg forstå?

Al held og lykke med det…

Og det med afstanden til familien; tænk hvis DK var størrer end hvad det er nu! Der er ikke noget der hedder “langt væk” i sådan et lille land:)

Hehe jeg synes nu der er ret langt fra den lille fiskerby Hirtshals til STORbyen:P Ja jeg kom ind til februar så det var dejligt:) jeg håber kun det bedste fra dig, og hvis man tror tilstrækkeligt meget på sit inderste ønske så er der jo alligevel ikke så langt til målet. Det er langt værrere hvis man ikke har et mål:P

/FiskerChristian

Hey!

Mht. det med at søge ind mens man studerer noget andet… Der er en regel om at hvis man søger en uddannelse og tidligere har gået på 2 uddannelser som man ikke har gennemført, så skal man søge om dispensation til at søge… Lyder lidt underligt, men det er selvfølgelig fordi at uddannelsesinstitutionerne kun får tilskud til de elever som GENNEMFØRER uddannelsen. Så har man gået på 2 forskellige uddannelser man ikke har gennemført og vil starte på en ny - ja, så skal man lige søge om disp. først.
Mener det er sådan at det forholder sig, men hæng mig ikke op på det 100 %.

På AU er kvote 2 sådan at de kun kigger på karakteren i 5 fagspecifikke fag. Fair nok hvis man ikke lige har fået en god karakter i old, men ja, der er mange som ikke får chancen for at komme ind på medicin fordi SÅ MANGE SØGER!!

Og hold nu fast i det. Optagelsen til medicinstudiet kræver ikke at du har 9 eller 10 i snit (se bare på tallene fra i år). Alle er berettiget til at søge uddannelsen hvis de kan opfylde fagkravene, men det er jo kun fordi at det er en populær uddannelse at man skal have et højt snit fra gym for at komme ind.

Så ja, rigtig sur røv for dig og dem der ikke har det snit som der skal til for at komme ind. Den nye kvote 2 ordning som trådte i kraft fra i år, gør det desværre sværere… Tak Bertel og Sander for det!

For selvom nogle skriver at “hvis du virkelig vil, så kan du godt komme ind” - så sætter de nye regler altså grænser (og ja, self kan man søge KU eller SDU, men de er jo også ændret). Så man skal ikke gøre sig for store forhåbninger!:frowning: Desværre…

Men kæmp for det!:slight_smile:

Tak for oplysningerne Pernille!

Jeg er i gang med min første udd efter gym, og jeg dropper ikke ud af den, fordi jeg søger ind på medicin, jeg læser suppleringsfag om aften, ved siden af mit studie og forbedre mine karakter i de 5 fag. (Dansk A, Mat A, Fysik B, Kemi B og Engelsk B)

Jeg kan desværre ikke søge ind på SDU, da de kræver at man har et snit på minimum 6 (7-trinsskala) fra gym., for at blive optaget til deres Multiple choice test på kvote 2. Dette krav opfylder jeg ikke, desværre.

Men jeg søger i AU, da de kun kigger på karakterene i de 5 fag, på kvote 2, og optager alle dem med de højeste snit i de 5 fag, indtil der ikke er plads til flere.

På KU er det en helhedsvurdering, hvor min motiveret ansøgning og al det relevante jeg har lavet også spiller en rolle, ved siden af karakterene i de fem fagspecifikke fag. Og jeg har også lavet en hel del studierelevant, så her søger jeg også ind.

Så må vi se hvordan det går, og om jeg bliver den heldige vinder, blandt de mange.

Men tak for alle oplysningerne. Det gjorde at jeg nu er mere sikker på nogle områder.
:slight_smile:

nej nej nej:( hvad er det for noget med at man ikke må have hoppet fra 2 uddannelser:( jeg læste kort sociologi i 2 mdr i ålborg hvilket bare slet ikke var mig nu læser jeg til sygeplejerske og er snart færdig. Tar fag på vuc om aftenen for at kunne komme i betragning til medicin. Er bare min drøm (som mange andres;)) kan jeg så ikke søge ind???
Signe:(

Det bliver du vist nød til at gå til studievejledningen med - gør i hvert fald dig selv den tjeneste at spørge inden du opgiver og smider håndklædet i ringen.

  • Mikkel

[quote=“signerasch”:dpqh12uv]nej nej nej:( hvad er det for noget med at man ikke må have hoppet fra 2 uddannelser:( jeg læste kort sociologi i 2 mdr i ålborg hvilket bare slet ikke var mig nu læser jeg til sygeplejerske og er snart færdig. Tar fag på vuc om aftenen for at kunne komme i betragning til medicin. Er bare min drøm (som mange andres;)) kan jeg så ikke søge ind???
Signe:([/quote]

Fra http://www.ug.dk/min%20baggrund.aspx?ar … ndeudd#q12

Har du to gange tidligere har været indskrevet på en videregående uddannelse uden at afslutte uddannelsen, bliver du ved ny ansøgning placeret nederst i ansøgerbunken (3.-gangsreglen). Dette gælder, uanset om uddannelserne har været korte, mellemlange eller lange videregående uddannelser.

Jeg ville fluks få fat i studievejledningen på et af universiteterne og høre hvordan du står